Het traject wat ik samen met jou en je kind doorloop is een mix van effectieve en krachtige coachingsvormen. Vanuit een holistische manier kijk ik niet alleen wat jullie als individu nodig hebben maar ook naar de ruimte en omgeving waar het kind zich in begeeft. Het is goed mogelijk dat ik al snel de vinger aan de pols kan leggen als er bijvoorbeeld een ernstig verlies is door scheiding of het verlies van een dierbare. Maar een langer traject behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het is maar net wat jullie kind nodig heeft.

Samen met jullie kijk ik wat er nodig is om meer veerkracht te krijgen waardoor jij en je kind weer steviger in je schoenen staan.

Het traject ziet er als volgt uit.

Intakegesprek,

Na het maken van de afspraak vind het intakegesprek plaats. Dit is voor mij het gesprek waarin ik van jou wil horen welke verandering je de laatste tijd hebt waargenomen. Graag hoor ik ook of je zelf weet waardoor deze verandering komt. Ik zal je ook vragen een tekening van jouw kind mee te nemen zodat ik alvast een inkijkje kan hebben.

De begeleiding,

In de eerste sessie richt ik me hoofdzakelijk op het kennismaken en het opbouwen van de vertrouwensband.  Ik doe bijvoorbeeld een spel en laat ze hun verhaal vertellen. Wanneer een kind zich goed kan ontspannen en vertrouwd is, zal het met plezier naar mij toekomen en ontstaat er ruimte voor ontwikkeling. Daarnaast kijk ik welke methode het best aansluit bij het kind.
Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van het kind plan ik tussentijds de gesprekken met jou/jullie in. Het is belangrijk dat jou/jullie kind weet dat je ook betrokken bent bij het proces. Het kind zal dit als positief ervaren omdat het dan ook thuis erover mag praten.

Afronding,

Wanneer jou/jullie kind er klaar voor is en jij als ouder ervaart dat ook zo, ronden we het traject af. Het aantal gesprekken is sterk afhankelijk van de ontwikkeling en zal per kind verschillen.

Vertrouwen,

Omdat alle gesprekken vertrouwelijk zijn, zal ik altijd toestemming vragen aan het kind wat wel en niet verteld mag worden. Het is voor mij als coach wel een verplichting om zaken die het daglicht niet kunnen verdragen te melden bij een betreffende instantie. Niets uit het traject zal gedeeld of besproken worden met derden zonder schriftelijke toestemming van de ouders.

Heb je vragen of maak je graag kennis met mij, mail of bel me.

Info@marjanmeerveld.nl.

06-12563957